Handmade with Love

  • Geplaatst op
  • Door Lilian Blanken
  • 2
Handmade with Love

Een vest maken voor iemand anders, dat vond "onze Lilian" nog een beetje spannend. Maar wat ons betreft heeft ze zichzelf overtroffen in zowel het eindresultaat als in de manier waarop ze het heeft beschreven en ons bij de hand nam. Kom je het vest bewonderen tijdens onze Modeshow van 5 november?

 

Maken jullie wel eens kledingstukken voor anderen? Als je een beetje een productieve naaister bent is je eigen kledingkast natuurlijk op een gegeven moment vol. Hoe leuk is het dan om iemand anders blij te maken met een zelf gemaakt kledingstuk. Eerlijk is eerlijk; ik vind dat eigenlijk best spannend. Ik vind mezelf niet de meest nette naaister, dus een kledingstuk maken voor iemand anders; daarvoor moet ik wel een drempeltje over. De perfectionist in mij schreeuwt dan wel dat alles pico bello moet zijn. Toen Morena mij dus vroeg of ik niet iets voor haar wilde maken heb ik daar even een nachtje over geslapen.

Maar ik besloot dat de perfectionist in mij zijn mond moest houden. Voor die lieve en altijd enthousiaste Morena wil ik natuurlijk iets maken. En zeker voor deze actie want de Lappenkraam heeft weer zoiets leuks bedacht: Bij hun aankomende Loodsverkoop op 5 november zullen zij in een modeshow hun nieuwe herfststoffen laten zien. Soms is het best lastig te bedenken wat er te maken is van een stof, dus helpen de mensen van de Lappenkraam je daar graag een handje bij!

Morena koos voor een prachtige stof/patroon combinatie. Een mooi patroon van Its a fits (https://www.delappenkraam.nl/vest.html); voor een vest; tijdloos en hip, en ik vind de constructie van de kraag erg leuk; deze staat iets op, een kleine tulpkraag eigenlijk.

 

   

 

Het patroon is vanaf maat 36 tot maat 56 en heeft slechts moeilijkheidsgraad 1; oftewel een vest voor bijna iedereen wat ook nog eens te maken is door bijna iedereen.

 

   

 

En ik kreeg een prachtige mantelstof (https://www.delappenkraam.nl/mantelstof-met-kleine-ruitjes.html) opgestuurd; ongeveer iedereen die de afgelopen weken bij mij binnenliep en het vest–in–wording op de pop zag hangen, riep: wow wat een prachtige herfstkleuren. En dat klopt; de stof heeft een prachtig kleurenpalet van okergeel, oranje, brique en bruin. Mocht dit nu niet jouw kleurenpalet zijn; hij is er ook nog in rood tinten; al net zo prachtig: (https://www.delappenkraam.nl/mantelstof-met-kleine-ruitjes-rood.html)

Wat leuk is; de ruitjes op de stof staan schuin; dit geeft een leuk effect en is net weer wat anders als het standaard ruitjes-stofje. Bij de zakken besluit ik te spelen met de ruiten en het patroondeel schuin op de stof te leggen. Dat is wel erg makkelijk knippen die rechte ruit lijnen. Het doorstikken in de mantelstof vind ik eigenlijk niet zo succes, dus ik heb de zakken er ‘blind’ op gezet. Dit door de onderkant te stikken met de machine en daarna de zijkanten met de hand te doen. Tuurlijk is dat wat extra moeite, maar wat mij betreft is het moeite zeker waard.

Bij De Lappenkraam hebben ze dit seizoen trouwens hele mooie andere stofjes waar je dit vest van kunt maken zoals bijvoorbeeld de gekookte wol in heel veel toffe kleuren of de zig-zag stofjes. Maar voor een wat dunner vest is een Punta di Roma ook heel geschikt.

 

   

 

Het vest zelf zit verder verrassend snel in elkaar. Echt zo’n maaksel waarbij je na 2 avondjes werk je resultaat al kan showen. Dat zijn leuke naaisels toch? Als finishing touch heb ik nog een mooi okergeel labeltje liggen met Handmade with Love…helemaal waar en qua kleur mooi passend dus die bevestig ik aan de zoom.

 

   

 

En die perfectionist in mij? Die heeft zich best keurig gedragen. Wat dat betreft heb ik wel genoten van het maak-proces. Het is sowieso leerzaam om eens iets voor iemand anders te maken. De andere maten en andere keuzes maken dat je minder op de automatische piloot bezig bent. En nu maar hopen dat Morena helemaal blij is met het resultaat. Zaterdag 5 november kunnen jullie het resultaat bewonderen op de catwalk tijdens de loodsverkoop. Ik kan er helaas niet bij zijn, maar ik hoop een foto te krijgen die ik met jullie zal delen op mijn Insta-kanaal (www.instagram.com/handmade_by_LiL)

 

   

 

Liefs

Lilian

   

Reacties

  1. Hanny Hanny

    Prachtige stof , goed model en mooi gemaakt.
    Lorena kan shinen vandaag.
    Zo jammer ik kan er helaas niet bij zijn .

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.