Boordstoffen

Boordstof koop je in heel veel verschillende kleuren bij online stoffenwinkel De Lappenkraam. Boordstof kopen doe je vanaf 0,5 meter en is in 1-2 werkdagen bij jou in huis!

 

Wat is boordstof?

Boordstof is een tricot stof die wordt gebruikt voor het afwerken van de mouw, hals en onderkant van een kledingstuk af te werken. Boordstof wordt ook nog wel eens gebruikt als tailleband aan broeken en rokjes. Vaak wordt het gebruikt om een kledingstuk te pimpen of om het comfortabeler te laten dragen. Creatievelingen maken van een simpel kledingstuk een eyecatcher door boordjes te gebruiken. Boordstof is rondgebreid en kan variëren in breedte.

 

Eigenschappen van boordstof

Boordstof is in tegenstelling tot de standaard stoffen rondgebreid. Dit betekend dat de stof eigenlijk een soort ‘koker’ is, er is een de zijkanten geen open einde. Doordat boordstof gebreid is heeft het van zichzelf al een rek, maar doordat er elastaan wordt toegevoegd gaat het steeds weer terug naar de oorspronkelijke vorm. Boordstof wordt meestal gemaakt van katoen met elastaan.

 

Soorten boordstof

Er zijn heel veel verschillende soorten boordstof. Boordstof rib in verschillende diktes, boordstof fijn, gestreepte boordstof of effen, de keuze is reuze. Bij De Lappenkraam hebben we een ontzettend breed aanbod aan boordstof de luxe in heel veel verschillende kleuren. Ook hebben we een klein aanbod aan boordstof rib.

 

Boordstof kopen

Bij De Lappenkraam koop je boordstof in veel verschillende kleuren gemakkelijk in de webshop. Doordat alle boordstof bij ons op voorraad ligt heb je het in de meeste gevallen binnen 2 werkdagen bij je thuis. Je kunt ook je bestelling ophalen op 1 van de verschillende weekmarkten die wij bezoeken. Dit kun je aangeven bij het afrekenen van je bestelling. Je kunt natuurlijk ook gezellig langskomen in onze winkel in Hilvarenbeek. De winkel is op donderdag en vrijdag geopend van 09:00 tot 17:00 en op zaterdag van 10:00 tot 16:00.