Deadstock stoffen

Bij De Lappenkraam ben je aan het juiste adres voor de mooiste Deadstock stoffen. Dit zijn stoffen die door grote modemerken als overschot worden gezien, maar nog perfect zijn voor jou als naaister!

Wat betekent deadstock stoffen?

De term "deadstock" komt de laatste tijd steeds meer voorbij. Bij De Lappenkraam hebben we al jaren een assortiment aan dit soort stoffen. Het zijn stoffen die niet langer worden gebruikt of nodig zijn voor het oorspronkelijke doel. Vaak zijn dit stoffen van kledingmerken en textielfabrieken die productieoverschotten hebben. 

 

Kwaliteit van deadstock stoffen

Deadstock stof suggereert niet dat de stoffen van slechte kwaliteit zijn. Toch kan het in sommige gevallen zijn dat de stoffen afgekeurd vanwege kleine fouten in het patroon. Wij checken alle stoffen nauwkeurig op grote fouten. Soms zitten er in de stof kleine fouten, maar is dit niet erg storend. Hier passen wij altijd onze prijs op aan en benoemen deze fouten. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. De stoffen hebben verder dezelfde hoogwaardige kwaliteit en eigenschappen als nieuw geproduceerde stoffen.

 

Voordelen van deadstock stoffen

Deadstock stoffen hebben een hoop voordelen. Een van de belangrijkste aspecten is dat het heel duurzaam is om deze stoffen te gebruiken. De stoffen zouden anders weggegooid worden. Wij naaisters kunnen er zéker nog hele mooie dingen mee maken. Daarnaast vermindert het ook de noodzaak om nieuwe grondstoffen voor stoffen te produceren. Hierdoor zorgt het voor een vermindering van de milieu belasting. 

 

Het gebruiken van deze reststoffen bied heel veel creatieve mogelijkheden. Vaak is er maar een beperkte beschikbaarheid van de stoffen. Daardoor heb je een hele unieke eigen creatie. Wij kopen onze deadstock stoffen in bij een "geheime" leverancier, waardoor je de stoffen niet op iedere hoek van de straat zult vinden. Dat maakt een creatie van deadstock stoffen een mooie combinatie tussen duurzaamheid en fashion.