Polyester stoffen

Ben je op zoek naar polyester stof? Dan ben je bij online stoffenwinkel De Lappenkraam aan het goede adres. Wij hebben heel veel verschillende soorten polyester stoffen van hoge kwaliteit die eenvoudig te bestellen zijn via onze webshop.

 

Over polyester stof

Polyester is een algemeen bekende stof. Echter heeft polyester stof niet altijd een even positief imago. Onterecht als je het ons vraagt, want er is zoveel met polyester te doen! Veel mensen denken bij polyester nog aan de zweterige, glimmende stof van vroeger, maar in de laatste jaren is de kwaliteit van polyester stof flink verbeterd! Polyester is een synthetische vezel, wat wil zeggen dat het niet wordt gemaakt uit natuurlijke grondstoffen. Polyester stof wordt gemaakt door een stroperige massa van onder andere aardolie en aardgas door kleine gaatjes te persen, waardoor er draden ontstaan die later tot kleine vezels worden geknipt. 

 

Eigenschappen van polyester stof

Polyester heeft heel veel positieve eigenschappen. Zo is de stof heel ademend, kreukt het niet, is vormvast, droogt snel, is stevig en fladdert ook nog. Dat scheelt heel wat uurtjes drogen en strijken! Polyester stof blijft heel lang mooi. De stof slijt niet snel en de kleur blijft mooi, hoe vaak je hem ook wast. Doordat de stof geen vocht opneemt maar het vocht naar buiten voert heb je nooit last van zweetvlekken in je kleding, dat klinkt toch helemaal top? Zorg wel dat je de polyester stof niet te warm wast.

 

Verschillende soorten polyester stof

De Lappenkraam heeft een heel groot aanbod aan stoffen die polyester bevatten. Zo hebben we poly stretch, satijn, crepe (jersey), chiffon en poly tricot. Deze polyester stoffen zijn zowel in effen kleuren als in schitterende dessins te vinden en te bestellen in onze webshop. Polyester is voor heel veel doeleinden te gebruiken. Zo wordt er veel kleding als jurken, rokken, shirts en blouses van gemaakt, maar wordt het ook veel gebruikt voor het bekleden van kussens én wordt het veelvoudig gebruikt voor sportkleding, zo heb je tijdens het sporten geen last van de hitte! 

 

Polyester stof wassen en onderhouden

Polyester is een veelzijdige en duurzame stof, maar om het in goede staat te houden moet je het wel op de juiste manier wassen, drogen en onderhouden. Hieronder vind je een stappenplan voor het onderhouden van polyester stof:

 

  1. Wassen op de juiste manier: Was polyester stof in koud water met een mild wasmiddel. Vermijd het gebruik van (te) warm water, bleekmiddel of wasverzachter, omdat deze middelen het materiaal kunnen beschadigen. Het is ook het beste om polyester stof apart te wassen van andere stoffen om kleuroverdracht te voorkomen.
  2. Drogen op de juiste manier: Droog polyester stof op een lage temperatuur in de droger of hang het op om te drogen. Vermijd het gebruik van hoge temperaturen, omdat dit de polyester kan doen krimpen of beschadigen.
  3. Strijk het op de juiste manier: Strijk polyester stof op een lage temperatuur om krimpen en beschadiging van het materiaal te voorkomen. Gebruik geen stoomstrijkijzer op polyester stof, omdat dit het materiaal kan beschadigen.
  4. Bewaar het op de juiste manier: Bewaar polyester stof op een droge en koele plaats, uit de buurt van direct zonlicht en hitte. Op deze manier blijft het materiaal langer mooi en gaat het langer mee.
  5. Behandel vlekken onmiddellijk: Verwijder eventuele vlekken zo snel mogelijk met een mild schoonmaakmiddel en een zachte doek. Wacht niet te lang met het behandelen van vlekken, omdat ze anders moeilijker te verwijderen kunnen zijn.

 

Door deze tips te volgen, kan je de levensduur van je polyester stof aanzienlijk verlengen zodat jij er zo lang mogelijk kan van genieten! Goed voor jou en het milieu ;)

 

Polyester stof bestellen bij de Lappenkraam

De Lappenkraam heeft een onwijs groot aanbod aan polyester stof van goede kwaliteit, stoffen online bestellen in onze webshop gaat gemakkelijk en snel. Heb je toch wat hulp nodig met het bestellen van bijvoorbeeld polyester stof? Laat het ons zeker weten via een mailtje naar [email protected] en dan helpen we je zo snel mogelijk verder.