Popeline kinderstoffen

Alle popeline kinderstoffen kopen voor jouw nieuwe project koop je bij online stoffenwinkel De Lappenkraam gemakkelijk en snel al vanaf 0,5 meter.Wat is popeline kinderstof?

 

Popeline wordt ook wel poplin genoemd. Popeline is geen grondstof, maar een manier van weven. Het is een stof geweven in een platbinding. Deze binding wordt ook wel eens effenbinding genoemd. Popeline heeft een oorsprong in Frankrijk. Daar was het in de 15e eeuw wél een stofsoort; een stof gemaakt van zijde met de naam Papelino.

 

Soorten popeline kinderstof

Kinder popelinestoffen zijn er in verschillende soorten en maten. Doordat het een manier van weven is kan het van bijna iedere grondstof worden gemaakt. Over het algemeen worden de meeste popeline kinderstoffen gemaakt van katoen of polyester, dit is de goedkoopste optie. Bij De Lappenkraam zijn bijna alle popeline kinderstoffen gemaakt van 100% katoen. Popeline is verkrijgbaar in heel veel leuke printjes, maar ook in verschillende uni kleuren.

 

Eigenschappen popeline kinderstof

 

Popeline is een dunne weving waardoor het heerlijk licht en luchtig is. Het gladde oppervlak, gladder dan normale 100% katoen, voelt zacht aan op de huid. Doordat de weving wat strakker is is popeline kinderstof kreuk- en strijkvrij. Popeline kinderstoffen worden veel gebruikt voor dekentjes, omslagdoeken, babynestjes en beddengoed.

 

Popeline kinderstof kopen bij De Lappenkraam

 

Voor de aankoop van al jouw kinderstoffen ga ja natuurlijk naar De Lappenkraam. Service en onze klanten gelukkig maken staat bij ons op 1. Je besteld al onze popeline kinderstoffen al vanaf 0,5 meter in de webshop. In de meeste gevallen heb je het dan binnen 2 werkdagen in huis. Kom je liever in onze fysieke winkel shoppen? Dat kan natuurlijk ook. Op donderdag, vrijdag en zaterdag ben je welkom in onze winkel op Slibbroek 42 in Hilvarenbeek. Hier staat ons deskundig personeel voor je klaar om je te helpen. Voor online vragen kun je terecht op onze mail; [email protected]