Jogging stoffen

Joggingstof in verschillende prints, kleuren en kwaliteiten scoor je bij online stoffenwinkel De Lappenkraam. We hebben een ruim aanbod joggingstoffen zodat er altijd wat bij zit voor jou!

 

Wat is joggingstof?

 

Joggingstof wordt ook wel sweatstof genoemd. Joggingstof is eigenlijk een french terry waarbij de lusjes aan de achterkant geruwd zijn. Hierdoor krijg je de heerlijk zachte binnenkant van joggingstof. Joggingstof is gebreid hoort daardoor thuis bij de tricot stoffen. Voorheen werd joggingstof voornamelijk gebruikt voor sportkleding. Tegenwoordig wordt de stof gebruikt voor meer doeleinden, zo maak je er bijvoorbeeld een lekkere warme trui, broek of vest van. Joggingstof is eigenlijk een dikkere tricot.

 

Soorten joggingstof

 

Bij De Lappenkraam kun je verschillende soorten jogging stof kopen. French terry wordt ook wel zomerjogging genoemd, dit is de dunne versie van joggingstof, zonder de zachte achterkant. Ook kun je bij ons terecht voor alpen fleece. Hierbij is de buitenzijde gemaakt van jogging en de binnenzijde van fleece, heerlijk zacht en warm dus! Fleece is ook terug te vinden in deze categorie. De organic jogging maakt dit assortiment helemaal af. Dit zijn stoffen van 80% organische katoen en 20% gerecycled polyester.

De verschillende kwaliteiten jogging stof hebben ook een verschillend uiterlijk. Er zijn uni jogging stoffen, jogging stof met print. Bij De Lappenkraam vind je ook veel jogging stoffen voor kinderen.

 

Eigenschappen joggingstof

 

Er zijn weinig dingen fijner dan op een koude avond lekker in je warme, zachte joggingspak te kruipen. Joggingstof is heerlijk zacht van binnen doordat de lusjes geruwd zijn. De stof neemt goed vocht op en isoleert goed, daardoor was de stof ook zo populair voor sportkleding. Vaak wordt de stof gemaakt van katoen met elastaan. Door de elastaan behoudt de stof zijn vorm.

 

Joggingstof onderhouden

 

Joggingstof is dus een zachte en comfortabele stof die vaak wordt gebruikt voor sportkleding en vrijetijdskleding, maar hoe onderhoudt je het nou? Je wilt natuurlijk dat jouw joggingstof zo lang mogelijk mee gaat. Daarom geven wij je een aantal tips hoe je joggingstof het beste kan wassen, drogen en onderhouden:

 

  1. Was het op de juiste manier: Was joggingstof in koud water met een mild wasmiddel. Vermijd het gebruik van warm water, bleekmiddel of wasverzachter, omdat deze het materiaal kunnen beschadigen. Het is ook het beste om joggingstof apart te wassen van andere stoffen om kleuroverdracht te voorkomen.
  2. Droog het op de juiste manier: Droog joggingstof op een lage temperatuur in de droger of hang het op om te drogen. Vermijd het gebruik van hoge temperaturen, omdat deze het materiaal kunnen krimpen of beschadigen.
  3. Strijk het niet: Het is niet nodig om joggingstof te strijken, omdat het van nature kreukvrij is.
  4. Bewaar het op de juiste manier: Bewaar joggingstof op een droge en koele plaats, uit de buurt van direct zonlicht en hitte. Op deze manier blijft het materiaal langer mooi en gaat het langer mee.
  5. Behandel vlekken onmiddellijk: Verwijder eventuele vlekken zo snel mogelijk met een mild schoonmaakmiddel en een zachte doek. Wacht niet te lang met het behandelen van vlekken, omdat ze anders moeilijker te verwijderen kunnen zijn.

 

Door deze tips te volgen, kun je de levensduur van je joggingstof verlengen en ervoor zorgen dat het er altijd goed uitziet en comfortabel blijft om te dragen.

 

Joggingstof kopen bij De Lappenkraam

 

Bij De Lappenkraam ben je voor verschillende jogging stof aan het juiste adres. Al vanaf 0,5 meter bestel je onze varianten van joggingstof zoals alpen fleece, jogging, french terry, organic jogging en fleece stoffen. In de meeste gevallen kun je snel aan de slag met je nieuwe stofjes doordat wij gebruikelijk een levertijd van 1-2 werkdagen hanteren.