Hydrofiel kinderstoffen

Bij De Lappenkraam vind je een breed assortiment aan hydrofiel stof. Hydrofiel stof kopen doe je vanaf 0,5mtr in onze stoffenwinkel online.

 

Wat is hydrofiel kinderstof?

Vroeger werd hydrofiel vooral gebruikt voor het maken van wasbare luiers, maar tegenwoordig is hydrofiel stof niet meer weg te denken uit de kinderkamer. Hydrofiel stof bestaat uit twee dunne lagen 100% katoen geweven in effenbinding. Door de getwiste garen ontstaat de herkenbare kreukelstructuur. Het woord hydrofiel staat ook wel voor vriend van het water, dat zegt al veel over deze stof.

 

Eigenschappen hydrofiel stof

Hydrofiel stof, ook wel mousseline stof genoemd, staat bekend om de goede vochtopname, ideaal voor de allerkleinste! Doordat de stof zacht, dun en licht is voelt het heel fijn aan op de huid. De hydrofiel stof ademt, droogt snel en valt heel soepel. Door deze eigenschappen is hydrofiel stof perfect te gebruiken voor bijvoorbeeld babykleertjes, maar ook voor dekentjes, aankleedkussentjes en slaapzakjes. Vaak wordt hydrofiel stof gecombineerd met wafelstof. Alhoewel de hydrofiel vooral bekend is voor de kleintjes, is de stof ook heel erg leuk voor een jurk, blouse of rok voor dames! Let op, zorg wel dat je de stof van tevoren even wast in verband met mogelijke krimp.

 

Soorten hydrofiel

Bij online stoffenwinkel De Lappenkraam vind je verschillende soorten hydrofiel stof. We hebben een breed aanbod aan effen hydrofiel stof, hydrofiel stof print en crinkle katoen. Onze effen hydrofiel stof hebben we op voorraad in 18 verschillende kleuren. Ook hydrofiel stof print is ruim aanwezig in onze stoffenwinkel online. De standaard crinkle katoen hebben we in 4 kleuren én we hebben verschillende soorten crinkle katoen van Fibre Mood.

 

Hydrofiel stof kopen bij De Lappenkraam

Wil je hydrofiel stof kopen? In de webshop van De Lappenkraam bestel je de mooiste hydrofiel stof gemakkelijk onlne. Al onze stoffen zijn vanaf 0,5 meter te bestellen. Stoffen online kopen kan een uitdaging zijn, maar De Lappenkraam maakt het je graag zo makkelijk mogelijk. Door onze foto's en omschrijvingen zo duidelijk mogelijk te maken proberen we je een zo goed mogelijk beeld te geven van hoe de stoffen eruit zien. Heb je hulp nodig bij het kiezen van een stof of kunnen we je ergens anders mee helpen? Stuur een mailtje naar [email protected] en dan helpen we je zo goed mogelijk verder.