Broderie stoffen

Broderie stoffen kopen in verschillende kwaliteiten en kleuren doe je bij online stoffenwinkel De Lappenkraam. Vanaf 0,5 meter bestel je de mooiste stoffen voor je nieuwe project.

Wat is broderie stof?

Broderie stof is een geborduurde en opengewerkte stof in verschillende patronen. In het oude China waren ze zo’n 2000 jaar geleden al aan het borduren. De naam broderie is afkomstig uit Frankrijk en betekent borduren. Waarschijnlijk is de oorsprong van de naam Frans doordat de eerste borduurmachine uit Frankrijk kwam. Broderie wordt ook wel broderie anglaise stof genoemd. Dit komt doordat de stof in de 19e eeuw heel populair was in Engeland voor damesondergoed en kinderkleding.

 

Eigenschappen van broderie stof

De oorspronkelijke broderie anglaise stof was altijd wit/ecru en gemaakt van 100% katoen waardoor het niet rekbaar was. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten broderie, zowel rekbaar als niet rekbaar. De broderie stof kan uit verschillende patronen bestaan. Bij broderie zitten er vaak verdikkingen in de patronen, hier moet je rekening mee houden tijdens het knippen en naaien van de stof. Zorg dat je een goede scherpe schaar gebruikt en een naald die niet te snel breekt. Je moet soms door dikkere stukken stof naaien.

 

Soorten broderie stoffen

Bij De Lappenkraam vind je verschillende soorten broderie stoffen. We hebben een breed aanbod aan tricot broderie in verschillende kleuren. Ook broderie stof katoen shop je in verschillende kleuren en patronen in onze online stoffenwinkel. De meeste stoffen bevatten een patroon van bloemetjes bestaande uit ovalen en kleine bloemetjes.

 

Toepassing broderie stof

Je weet nu meer over broderie stof, maar hoe wordt het toegepast? Hieronder geven we je een aantal voorbeelden waar broderie stof voor gebruikt kan worden.

  1. Kleding: Broderie stof kan worden gebruikt voor het maken van kleding zoals blouses, jurken en rokken. Het borduurwerk voegt textuur en detail toe aan de kleding, waardoor het er uniek en opvallend uitziet.

  2. Decoraties: Broderie stof kan ook worden gebruikt voor het maken van decoraties zoals kussenslopen, tafellopers en wandkleden. Het borduurwerk voegt een persoonlijk tintje toe aan het interieur en kan worden aangepast aan de stijl van de kamer.

  3. Accessoires: Broderie stof kan worden gebruikt voor het maken van accessoires zoals tasjes, portemonnees en haarspelden. Het borduurwerk voegt interesse en detail toe aan de accessoires, waardoor ze er uniek en opvallend uitzien.

  4. Kunstprojecten: Broderie stof kan worden gebruikt voor kunstprojecten zoals borduurwerk, quilten en patchwork. Het borduurwerk kan worden gebruikt als basis voor het toevoegen van extra decoratieve elementen en kan worden gecombineerd met andere stoffen voor een uniek ontwerp.

 

Broderie stof onderhouden

Om te zorgen dat broderie stof zo lang mogelijk meegaat, moet het op de juiste manier worden onderhouden. Volg de instructies op het label van de stof voor het wassen en drogen. Het is het beste om broderie stof met de hand te wassen om te voorkomen dat het borduurwerk beschadigt. Strijk het op een lage temperatuur, indien nodig, aan de verkeerde kant van de stof om het borduurwerk te beschermen. Door deze tips te volgen, blijft de broderie stof er langer mooi uitzien en behoudt het zijn decoratieve waarde.

 

Broderie stof kopen bij De Lappenkraam

Bij De Lappenkraam ben je aan het juiste adres voor het kopen van jouw ideale broderie anglaise stof. Alle stoffen komen uit onze eigen voorraad waardoor we een levertijd kunnen hanteren van 1-2 werkdagen. Heb je hulp nodig bij het shoppen van broderie stof? Laat het ons dan zeker even weten via [email protected]. Broderie stof kopen kan soms spannend zijn op afstand, maar door onze hoge kwaliteits eisen zul je in de meeste gevallen zeer tevreden zijn over jouw gekozen broderie stof.