Canvas stof

Canvas stof kopen gaat gemakkelijk en snel bij online stoffenwinkel De Lappenkraam. Vanaf 0,5mtr bestel je de mooiste stoffen online in onze webshop.

 

Wat is canvas?

Canvas is een stof die van oudsher werd vervaardigd uit hennep. De naam canvas betekent ook ‘Gemaakt van hennep’. Tegenwoordig wordt de meeste canvas stof gemaakt van katoen, soms met een blend met bijvoorbeeld polyester. Alle canvas in onze stoffenwinkel online bestaat voor 100% uit katoen. Canvas stof wordt dicht geweven in een platte binding en door de grovere draden is canvas katoen stof sterker en zwaarder dan gewone katoen stof.

 

Eigenschappen van canvas stof

De stof canvas staat bekend als een zware, stevige maar sterkte stof. Canvas wordt dan ook veel gebruikt voor zeildoeken, bekleding, dekkleden of deze toffe tipitent. Uiteraard is canvas stof voor tassen ook erg geschikt. De tassen van canvas stof zijn super hip en zijn bijna niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Ook voor stoere kleding wordt deze canvas stof veel gebruikt, doordat het een sterke stof is gaat het lang mee, ideaal toch?

 

Canvas stof soorten

Canvas stof bestaat in verschillende soorten. Bij De Lappenkraam hebben we enkel canvas stof van 100% katoen, maar er bestaat ook canvas dat is geblend met andere stoffen, bijvoorbeeld polyester. De canvas stof hebben we in verschillende uni kleuren en je besteld canvas per meter in onze webshop. De canvas stof is opgenomen in ons basisassortiment.

 

Canvas stof online kopen bij De Lappenkraam

Bij De Lappenkraam scoor je canvas stof per meter voor een mooie prijs. Wij staan bekend om onze goede service en uniek aanbod aan stoffen. Al onze stoffen worden met veel zorgvuldigheid gefotografeerd en beschreven om je een zo goed mogelijk beeld te geven van de stoffen in onze online stoffenwinkel. Doordat we alle stoffen vanuit onze eigen voorraad versturen heb je je nieuwe stof voor jouw creatie meestal binnen 2 werkdagen al in huis!