Chiffon stoffen

Bij De Lappenkraam ben je aan het juiste adres om chiffon stoffen online te kopen. We hebben een ruim aanbod aan chiffon stof in veel verschillende dessins. Je vindt hier een uniek aanbod aan chiffon die je gemakkelijk online kunt bestellen.

Chiffon stof bij De Lappenkraam

De Lappenkraam heeft een groot, uniek aanbod aan Chiffon stoffen. Door de vele toffe dessins kun je altijd een speciaal item creëren voor in je kledingkast. Al onze stoffen bestel je makkelijk en snel in onze online stoffen winkel. Bij De Lappenkraam kan je vanaf 0,5 meter heel veel verschillende chiffon stoffen bestellen. 

 

Wat is chiffon?

Chiffon is het Franse woord voor lap of doek, daarom past deze stof natuurlijk perfect bij onze winkel, De Lappenkraam! De chiffon stof is licht geweven in platbinding waardoor de stof heel erg soepel valt, een echt fladderstofje! Het woord fladderstofje gebruiken wij voor stoffen die lekker soepel vallen. De chiffon stof is meestal doorschijnend, maar is daardoor heel leuk te combineren met andere stoffen uit de webshop van De Lappenkraam. Chiffon is er in heel veel verschillende kleuren. De chiffon kan uit heel veel verschillende grondstoffen bestaan en is meestal een menging. 

 

Waar kan je chiffon voor gebruiken?

Chiffon stof voelt heel erg zacht aan en valt soepel. Het wordt daardoor vaak gebruikt voor het maken van feestelijke kleding. De stof is uitstekend geschikt voor het maken van een rok, jurk of blouse, maar laat je creativiteit de vrije loop om de mooiste creaties te maken. Doordat de stof doorschijnend is wordt het vaak gecombineerd met andere stoffen, zoals bijvoorbeeld voering, voor de mooiste creaties! Let op, de stof is erg glad dus zorg dat je genoeg spelden gebruikt! 

 

Chiffon stof wassen & drogen

Nu je meer weet over Chiffon stof, vraag je je misschien af hoe je de stof het beste kan wassen en drogen. Het is belangrijk om dit op de juiste manier te doen, zodat de stof zo lang mogelijk goed blijft. Hieronder geven we je een aantal tips om chiffon stof te onderhouden:

  1. Was chiffon stoffen met de hand: Chiffon stof moet het liefst met de hand gewassen worden in koud water en een mild reinigingsmiddel. Vermijd het gebruik van agressieve wasmiddelen en bleekmiddelen.

  2. Drogen: Laat chiffon stof niet in de droger drogen. Knijp voorzichtig het overtollige water uit de stof en hang het op een droogrek om te drogen. Vermijd het blootstellen van chiffon stof aan direct zonlicht om verkleuring te voorkomen.

  3. Strijken: Als je chiffon stof moet strijken, gebruik dan de laagste stand op het strijkijzer en strijk het alleen aan de verkeerde kant van de stof.

  4. Bewaren: Bewaar chiffon stoffen op een koele, droge plaats en vermijd het gebruik van plastic zakken of hangers omdat deze de stof kunnen beschadigen.

 

Chiffon stof kopen bij De Lappenkraam

Online chiffon stof kopen is altijd een beetje spannend. Is de kleur wel goed, valt het zoals je het verwacht? Bij al onze stoffen staan foto's en we proberen altijd de stoffen zo goed mogelijk te omschrijven, zo kom je nooit voor verrassingen te staan. We hebben een ruim aanbod aan chiffon en proberen de stoffen altijd binnen 2 werkdagen bij je te leveren. Heb je vragen over chiffon stof kopen? Stuur ons een mailtje en dan gaan we samen kijken of we iets iets voor jou kunnen betekenen.