Satijn stof

Online satijn stof kopen doe je vanaf 0,5 meter in de online stoffenwinkel van De Lappenkraam. We hebben een variërend aanbod aan satijn stof die je gemakkelijk en snel besteld in onze webshop.

Over satijn stof

Satijn is, in tegenstelling tot andere stoffen, geen materiaal maar een weeftechniek. Bij deze weeftechniek worden de garens heel dicht op elkaar geweven waardoor de stof heel soepel wordt. Waar vroeger alle satijn van zijde werd gemaakt, kan het nu van heel veel verschillende soorten materialen worden gemaakt. Satijn komt van het Franse woord satin.

 

Eigenschappen satijn stof

Satijn stof valt super soepel en heeft een prachtige glans waardoor de satijn stof vaak gebruikt wordt voor galajurken, bruidsjurken en andere feestelijke kleding. Satijn stof voelt super zacht op de huid en schijnt ook nog eens heel goed te zijn voor de huid én haar, doordat het zo’n gladde stof is schuurt het niet. Hierdoor wordt het ook vaak gebruikt voor beddengoed, het is heerlijk slapen onder een dekbed van satijn stof, de stof voelt koel en is erg licht.

 

Soorten satijn stof

Bij De Lappenkraam is satijn stof vaak gemaakt van 100% polyester. We hebben effen satijn stof van Fibre Mood, maar ook veel leuke satijn stof met een printje. Onze stretchkatoen en popeline stof zijn ook geweven in satijnbinding, maar dit noem je geen echte satijn stof. De satijn van De Lappenkraam wordt ingekocht bij een unieke leverancier in het buitenland, hierdoor zul je onze satijn stof niet snel ergens anders tegenkomen!

 

Verwerken van Satijn stof

Het verwerken van satijn stof is niet moeilijk, maar het vergt wel wat voorbereiding. Gebruik een naald voor fijne stoffen en gebruik een scherpe schaar om rafelen te voorkomen. Leg de stof plat en knip deze met beleid. Gebruik eventueel spelden om de satijn stof op zijn plaats te houden. Let er wel op dat spelden gaatjes kunnen achterlaten in de stof. Probeer deze daarom te vermijden. Het is ook belangrijk om de draadrichting van de stof goed in de gaten te houden bij het naaien.

 

Onderhoud van satijn stof

Om de kwaliteit van je satijn stof te behouden, is het belangrijk om het op de juiste manier te onderhouden. Hieronder vind je enkele tips voor het onderhouden van satijn stof:

 

  1. Was satijn stof op een lage temperatuur en met een mild wasmiddel.
  2. Gebruik geen bleekmiddelen of wasverzachters, deze kunnen de glans en de kwaliteit van de stof aantasten.
  3. Was satijn stof altijd apart van andere stoffen om kleurvervaging te voorkomen.
  4. Laat satijn stof niet te lang in de wasmachine of droger zitten, dit kan leiden tot krimpen of beschadiging van de stof.
  5. Strijk satijn stof altijd binnenstebuiten op een lage temperatuur.

 

Als je satijn stof goed onderhoudt, kan het jarenlang meegaan en blijft het er prachtig uitzien.

 

Satijn stof kopen bij De Lappenkraam

Online stoffen bestellen doe je in de webshop van De Lappenkraam. Doordat alle stoffen uit onze eigen voorraad komen hoef je zelden lang te wachten op je pakketje, meestal wordt het binnen 2 werkdagen bij je thuis afgeleverd. Ook is het mogelijk om je pakketje op te halen in de winkel óf op een van de weekmarkten waarop wij te vinden zijn. Satijn stof kopen online doe je vanaf 0,5mtr bij online stoffenwinkel De Lappenkraam.