Sport stoffen

Kom uniek voor de dag in de sportschool met je eigen creatie van onze sportstoffen. Vanaf 0,5 meter te koop in onze winkel en webshop.


Pagina 1 van 1
 

Wat zijn sportstoffen? 

Heb je goede voornemens om fanatiek aan je sportcarrière te beginnen? Dat begint natuurlijk bij De Lappenkraam. Met onze sportstof per meter sta je al met 1-0 voor voordat je begint. Een unieke creatie geeft meteen meer motivatie om te gaan flaneren in de sportschool. Sportstoffen worden veel gebruikt voor het maken van sportleggings en sporttops. Vaak zijn sportstoffen polyester met lycra. 

 

Eigenschappen van sportstoffen 

Een hoog draagcomfort is een van de belangrijkste eigenschappen die een sportstof vereist. Je moet lekker vrijuit kunnen bewegen en moet niet al te warm worden. Onze sportstoffen hebben een fijne stretch doordat er extra veel elastaan is toegevoegd. Verder is de sportstof ademend, snel absorberen en snel droog. Sportstoffen hebben een bi-stretch, dit betekent dat het zowel in de lengte als in de breedte rekt. Daardoor draagt de stof heerlijk.

 

Soorten sportstof 

Er zijn veel verschillende soorten sportstof. Naast de toffe printjes hebben we ook effen sportstof. In de verschillende kleuren en printjes zit er altijd iets voor je bij. Deze sportstoffen zijn onderling ook leuk met elkaar te combineren. De meeste sportstoffen bestaan uit polyester met lycra/elastaan. Onze stevige sportstof is van hoogwaardige kwaliteit en heeft vaak het oeko keurmerk. 

 

Sportstof naaien  

Voor het naaien van sportstoffen kun je het beste een stretchnaald gebruiken. Vaak wordt er ook elastisch garen gebruikt bij het verwerken van sportstoffen. Binnen no-time heb je een eigen sportcreatie klaar. Er staan online gratis naaipatronen voor een sportoutfit. Deze patronen kun je op A0 formaat laten printen met onze printservice 

 

Sportstof per meter kopen 

Bij De Lappenkraam kun je sportstof per meter kopen. Met onze snelle levering kun je in heel veel gevallen de volgende dag nog aan de slag met je nieuwe creatie. Heb je vragen over een stof of ben je op zoek naar iets specifieks? Laat het ons vooral weten via WhatsApp of door een mailtje te sturen naar [email protected].