Bengaline stoffen

Bengaline stof kopen in verschillende prints doe je in de online stoffenwinkel van De Lappenkraam vanaf 0,5 meter.


Pagina 1 van 1

 

Wat is bengaline?

Bengaline is een stof die oorspronkelijk uit India komt. Daar werd in de regio Bengalen de stof voor het eerst gemaakt, waar dan ook de naam bengaline vandaan komt. Bengaline stof is een heel stevige stof wat lijkt op stevige katoen. Bengaline is soepel en heeft een flinke rek in de lengte. Tijdens het weven van de bengaline stof worden de garen getwist, waardoor de stof een onopvallend ribbelpatroon krijgt. Het patroon verschilt door de verschillende diktes en lengtes van de draden die worden gebruikt.

 

Eigenschappen van bengaline stof

Bengaline is een heel stevige, maar wel soepele stof. De stof rekt in de lengte van de stof. Veel naaisters draaien de stof een kwartslag om de rek weer in de breedte te hebben. Begaline stof is ademend en is koel in de zomer en warm in de winter. Van kledingstukken gemaakt van bengaline stof kun je lang plezier hebben, want de stof heeft een hele lange levensduur.

 

Soorten bengaline stof

Bengaline stof bestaat er in verschillende kwaliteiten. Zo kun je bengaline stof kopen met een printje, effen bengaline, bengaline stof gemaakt van katoen met elastaan of gemaakt van viscose met elastaan. Bij stoffenwinkel De Lappenkraam koop je voornamelijk bengaline gemaakt van viscose met elastaan en met een printje zoals een ruit of fantasievormen.

Bengaline stof wordt vaak gebruikt voor een mooi jasje, jurk, rok of broek.

 

Bengaline stof bij De Lappenkraam

Bengaline stof kopen doe je gemakkelijk in de online stoffenwinkel of in de fysieke winkel van De Lappenkraam. Ook zijn wij te vinden op verschillende weekmarkten en stoffenmarkten. Heb je hulp nodig met bengaline stof kopen of wil je graag advies ontvangen? Laat het ons zeker weten via [email protected] of kom langs in onze winkel.