Wafelstof

Wafeldoek met stretch en zonder stretch in heel veel toffe kleuren shop je in de online stoffenwinkel van De Lappenkraam.

  

Wat is wafelstof? 

Wafelstof is een geweven stof met het kenmerkende uiterlijk van kleine vierkantjes die eruit zien als kleine wafeltjes. De stof is geweven met 2 soorten draden, een scherings- en inslagdraad. De manier van weven zorgt ervoor dat er hoogteverschillen ontstaan in de wafelstof, de herkenbare vierkantjes. Wafelstof wordt veel gebruikt voor de aankleding van de babykamer. Hierbij wordt de stof veel gecombineerd met katoen met een leuk printje.  

  

Eigenschappen van wafelstof  

Wafelstof is gemaakt van 100% katoen. Daardoor heeft de stof dezelfde eigenschappen van katoen. Het is heerlijk ademend, huidvriendelijk en neemt goed vocht op. De wafelstructuur zorgt ervoor dat het nog beter is in vocht absorberen en hierdoor droogt de stof ook weer snel. We adviseren je de wafelstof voor het verwerken even te wassen. Katoen heeft de eigenschap om wat te krimpen op hogere temperaturen. De stof is vormvast en makkelijk te verwerken, ideaal voor de beginnende naaisters.  

  

Soorten wafelstof  

Bijna alle wafelstof is gemaakt van 100% katoen. Bij De Lappenkraam vind je ook een breed aanbod aan wafelstof met stretch. Hier is 5% elastaan aan toegevoegd waardoor de stof een heerlijke rek krijgt. Dit maakt de stof ideaal voor kinderkleding. Kinderen krijgen in deze stof alle bewegingsvrijheid. Bij De Lappenkraam is er een heel breed aanbod aan wafelstoffen en wafelstretch in heel veel verschillende basiskleuren.  

  

Wafelstof kopen bij De Lappenkraam 

Bij De Lappenkraam ben je aan het juiste adres voor het kopen van wafelstoffen. Vrijwel alle wafelstof komt uit onze eigen voorraad. Hierdoor heb je jouw nieuwe stofje meestal binnen 2 werkdagen in huis. Onze collectie wafelstof biedt de beste kwaliteit tegen een lage, maar eerlijke prijs. Heb je vragen of hulp nodig bij het vinden van jouw ideale stofje? Laat het ons dan weten via info@delappenkraam en we helpen je graag verder. Wil je een stofstaaltje ontvangen? Stuur ons dan een mailtje met de stof van je keuze en vergeet niet je adres te vermelden!