Katoen stoffen

Katoen kopen doe je gemakkelijk en snel in de online stoffenwinkel van De Lappenkraam.

Wat is katoen?

Katoen stof is een van de meeste gekende én geliefde stoffen. Je kunt bijna nergens zoveel kanten mee op als met katoen. Doordat katoen stof makkelijk te verwerken is, is het ideaal voor de beginnende naaisters. Katoen is een natuurproduct. De garen worden gemaakt van de vezels van de katoenplant. Deze katoenplanten worden geplant in een warm klimaat. De garen kunnen uiteindelijk op verschillende manieren worden geweven waardoor er verschillende soorten katoen stof ontstaat.

Er wordt beweerd dat katoen al in 12000 voor Christus werd gebruikt door Egyptenaren. Het duurde tot ongeveer 800 na Christus voordat het katoen stof in Europa aankwam.

 

Soorten katoen stof

Bij De Lappenkraam kun je verschillende soorten katoen stof kopen. Door de verschillende weeftechnieken zijn er verschillende katoen stoffen. De standaard katoen wordt geweven in een keperbinding, hierdoor ontstaat er een sterk katoen. Daarnaast heb je katoen geweven in effenbinding, hierdoor ontstaat popeline. Popeline is net wat zachter en gladder dan standaard katoen. Als laatst is er nog katoen in atlasbinding, dit geeft een zachte glans aan de stof.

Bij De Lappenkraam shop je verschillende soorten katoen stof. Popeline, katoen stof print, katoen stof uni, ongebleekt katoen en stretch katoen of Brabants bont stoffen, bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor een breed aanbod aan kinderkatoen moet je bij De Lappenkraam zijn.

 

Eigenschappen katoen stof

Met katoen maak je kledingstukken waar je heel lang van kunt genieten. Doordat de katoen stof goed luchtdoorlatend is houdt het je zomers koel. Verder is de stof sterk, soepel en vocht absorberend. Let wel op, katoen krimpt erg bij het wassen. We raden dan ook altijd aan de stof te wassen voordat je het gaat knippen.  

 

Katoen stof kopen bij De Lappenkraam

Online katoen stof kopen doe je vanaf 0,5 meter in de online stoffenwinkel van De Lappenkraam. Door de stoffen uit eigen voorraad te verkopen kunnen we de katoen stoffen snel bij je thuisbezorgen, vaak al binnen 2 werkdagen. Heb je hulp of advies nodig bij het kopen van je katoen stof? Laat het ons dan zeker weten via [email protected], dan helpen we je graag verder.