Badstof

Voor badstof in diverse kleuren ben je bij De Lappenkraam aan het juiste adres. Je besteld de badstof gemakkelijk en snel in onze online stoffenwinkel.

 

Wat is badstof?

 

Badstof is een heel bekend begrip, zowel bij de echte stoffenkenners als bij de leek. Badstof is vooral bekend van de handdoeken, washandjes en badjassen die bij de meesten in de kast liggen. Doordat badstof geweven is met lusjes die uitsteken is de stof heel goed in het opnemen van water. Door de lusjes heeft de stof een groter oppervlak waardoor het meer water op kan nemen.

 

Eigenschappen van badstof

 

De lusjes die badstof heeft zorgen ervoor dat de stof veel positieve eigenschappen heeft. Zoals als eerder benoemd kan badstof heel veel vocht opnemen. Daardoor is de stof ideaal voor na een duik in het water, een dagje sauna of een lekkere douche. De lusjes van badstof zorgen er ook voor dat de stof heerlijk zacht is en daardoor fijn draagt. Badstof is vaak aan zowel de binnen als de buitenkant gelust en daardoor zijn de binnen- en buitenkant allebei heerlijk zacht.

 

Soorten badstof

 

Bij De Lappenkraam kun je verschillende soorten badstof kopen. De klassieke badstof is een van de producten in ons basisassortiment. Badstof kopen in 38 verschillende kleuren doe je gemakkelijk in de online stoffenwinkel van De Lappenkraam. Ook hebben we een breed aanbod aan bamboe fleece badstof. Hierbij bestaat de binnenkant van de stof badstof is en de buitenkant een fleece stof. Bamboe fleece is aan de buitenkant heerlijk zacht.

Badstof wordt vaak gemaakt van katoen, omdat katoen ook als eigenschap heeft dat het goed vocht op kan nemen. De standaard badstof van De Lappenkraam bestaat uit 90% katoen en 10% polyester. De bamboe fleece badstof is een mix tussen bamboe, katoen en polyester. We adviseren je de badstof voor het knippen nog even te wassen i.v.m. mogelijke krimp.

 

Badstof kopen bij De Lappenkraam

 

Badstof kopen bij De Lappenkraam gaat gemakkelijk via onze webshop. Bijna alle stoffen komen uit onze eigen voorraad en worden daardoor vaak dezelfde dag nog verstuurd. Heb je hulp nodig met badstof kopen in de webshop of wil je graag advies van ons ontvangen? Stuur dan gerust een mailtje naar [email protected] en dan helpen we je graag verder. Je besteld badstof al vanaf 0,5 meter.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »