Popeline stoffen

Popeline stoffen uni of met verschillende prints koop je natuurlijk bij online stoffenwinkel De Lappenkraam. Je besteld de stoffen al vanaf 0,5 meter met een levertijd van 1-2 werkdagen.

 

Wat is popeline stof?

Popeline, ook wel poplin stof genoemd, is geen materiaal, maar een manier van weven. Bij poplin wordt gebruik gemaakt van een platbinding.  De platbinding wordt ook wel effenbinding of linnenbinding genoemd. De naam popeline komt uit Frankrijk. Vroeger werd de naam wél gebruikt voor een stofsoort. In de 15e eeuw werd er een stofsoort gemaakt van zijde, wat Papelino werd genoemd.

 

Soorten popeline stoffen

Popeline kan van verschillende grondstoffen worden gemaakt. Deze soorten popeline kunnen dan ook erg in prijs verschillen. De goedkoopste popeline stoffen worden gemaakt van katoen of polyester. De duurste soort bestaat uit een mix van zijde en wol. Bij De Lappenkraam zijn bijna alle poplin stoffen gemaakt van 100% katoen. Popeline stoffen zijn verkrijg in zowel uni kleuren als met een leuke, schattige print. De Lappenkraam heeft een breed aanbod aan kinder popeline stoffen. De meeste poplin stoffen rekken niet, in enkele gevallen is er elastaan toegevoegd om de stof toch een rek te geven.

 

Eigenschappen popeline stof

Popeline stoffen zijn dun geweven waardoor de stof veel in de zomer gedragen worden. Door 2 verschillende inslagdraden is de stof redelijk sterk. De stof draagt heerlijk doordat het licht is, zacht voelt aan de huid en een beetje glad is. Popeline is gladder dan een normale stof van 100% katoen. Poplin stoffen zijn kreuk- en strijkvrij. Het wordt vaak gebruikt voor overhemden, dekentjes, omslagdoeken, babynestjes en beddengoed.

 

Popeline stof kopen bij De Lappenkraam

Met service en kwaliteit op 1 ben je bij De Lappenkraam aan het juiste adres voor jouw popeline stoffen. Popeline stof kopen kan online soms best moeilijk zijn, maar door onze foto’s en omschrijven waar aandacht aan is besteed geven we je een zo duidelijk mogelijk beeld van de stof. Heb je vragen of advies nodig? Kom dan langs in onze winkel in Hilvarenbeek of laat het ons weten via [email protected] , dan helpen we je zo snel mogelijk verder.