Brandvertragende stof

Brandvertragend stof koop je in veel verschillende kleuren in de online stoffenwinkel van De Lappenkraam.

Geen producten gevonden...

Pagina 1 van 1

 

Wat is brandvertragende stof?

 

Brandvertragende stof wordt ook vaak burlington genoemd. Het is een stof die is geïmpregneerd met een vloeistof die brandwerend is. Door deze behandeling werkt de stof vlam vertragend en kan het een verschil maken in dreigende situaties. Vaak is brandvertragende stof nodig om aan de veiligheidsvoorschriften te voldoen in gebouwen of tijdens een evenement.

 

Eigenschappen van brandvertragende stof

 

Brandvertragende stof heeft alle eigenschappen voor de aankleding van bijvoorbeeld een feestlocatie, als bekleding of als gordijn/zonwering. Het brandvertragende stof is ijzersterk en is goed bestand tegen UV-straling, waardoor het ideaal is om gordijnen van te maken. Doordat het brandvertragende stof 280 cm breed is is het per meter relatief goedkoop en kun je veel in 1 keer aankleden. Hierdoor wordt het ook vaak gebruikt door carnavals verenigingen.

 

Soorten brandvertragende stof

 

Er bestaan verschillende soorten brandvertragend stof die ook verschillende namen krijgen. Zo is er bijvoorbeeld cartenza en southend. De Lappenkraam verkoopt alleen de basis brandvertragende stof, gemaakt van 100% polyester. Dit brandvertragende stof is in veel verschillende kleuren te verkrijgen, zo vind je altijd de juiste stof voor jouw doel.

 

Brandvertragende stof kopen bij De Lappenkraam

 

De Lappenkraam staat voor je klaar bij het kopen van brandvertragend stof. Je besteld brandvertragend stof al vanaf 0,5 meter in onze online stoffenwinkel. Wil je de stof liever in het echt komen bekijken? Dat kan! Iedere donderdag en vrijdag is onze winkel in Hilvarenbeek geopend van 09:00 tot 17:00. Iedere zaterdag ben je welkom van 10:00 tot 16:00. Iedere 1e zaterdag van de maand openen wij de deuren van ons magazijn om je te laten shoppen tussen stoffen vanaf €2,00 per meter. Heb je online hulp nodig met je bestelling? Laat het ons dan vooral weten via [email protected].