UV-werende stoffen

Voor de leukste UV-bestendige stoffen ben je bij De Lappenkraam aan het juiste adres. Vanaf 0,5 meter shop je deze mooie stoffen in onze online stoffenwinkel.


Pagina 1 van 1

 

Wat is UV bestendige stof?

 

Bescherm jouw kleintje tegen de zon met zelfgemaakte badkleding! Onze UV bestendige stof biedt SPF50 bescherming. Dit betekent dat de stof als aanvulling kan dienen op zonnebrand. Let op, niet als complete vervanging. Het is belangrijk om altijd zonnebrand te gebruiken op de blote delen voor optimale bescherming tegen de schadelijke effecten van de zon.

 

Soorten UV bestendige stof

 

UV bestendige stof wordt meestal gemaakt van polyester met elastaan/lycra. Synthetische stoffen beschermen namelijk van zichzelf al veel beter tegen de straling dat bijvoorbeeld katoen. Onze stoffen zijn bijzonder omdat ze gemaakt zijn van 100& gerecyclede petflessen. Zelf badkleding maken is dus niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. UV bestendige stoffen zijn zeer dicht geweven. De weving in combinatie met het materiaal zorgt voor de perfecte bescherming tegen de zon. Bij De Lappenkraam shop je de leukste UV bestendige stoffen met printjes voor zowel jongens als meisjes.

 

Eigenschappen van UV bestendige stof

 

Onze UV bestendige stof heeft veel voordelen. Een van de belangrijkste eigenschappen is volgens ons de milieuvriendelijkheid. Doordat de stof is gemaakt van gerecycled materiaal draag je bij aan een duurzamere wereld. Bovendien bespaar je, al is het minimaal, op zonnebrand, wat weer beter is voor het milieu en de oceanen. Waar normale natte kleding nauwelijks bescherming biedt tegen UV straling, behoudt UV bestendige stof zowel nat als droog de volledige bescherming. De UV werende stof is ook goed bestand tegen chloor, dus ook bij een dagje zwembad hoef je je geen zorgen te maken.

 

UV bestendige stof onderhouden

Hoe moet je de UV bestendige stof wassen? Om de volledige bescherming te behouden is het belangrijk dat je de stof goed onderhoudt. Spoel de badkleding na het zwemmen af met koud water om zout en chloor eruit te spoelen. Laat de badkleding plat drogen en knijp/wring het niet uit. Dit kan de strakke weving losser maken, wat de beschermende werking vermindert. Voor het wassen gebruik je het beste een handwasje of een koud programma zonder wasverzachter.