Afrikaanse print

 • Geplaatst op
 • Door Nieneke Niesink
 • 3
Afrikaanse print

Nienke en Morena beginnen steeds beter op elkaar ingespeeld te raken. En dat is te zien in het resultaat van deze prachtige #Maya jurk van Fibre Mood.

Vijf per jaar komt de Fibremood uit, sinds dit jaar verkopen ze het blad én de stoffen van Fibremood bij De Lappenkraam, een van de leukste stoffenwinkel van Nederland ;)

Ik heb de eer om met een aantal anderen elke keer een patroon uit te kiezen en mee te doen aan een linkparty/testpanel. Dit lanceren we allemaal tegelijk op woensdag, maar de sneak (het "voorproefje"zeg maar) al op de zondag ervoor. Afgelopen zondag plaatste ik een sneak en ik kreeg al direct enorm veel reacties over deze waanzinnige Poplin, kei tof! Morena en ik grapten al tegen elkaar dat wij echt een perfect koppel zijn, samen! Want eigenlijk bedenken we samen altijd de set!

 

   

 

In dit geval kreeg ik de patronen van de Fibremood natuurlijk eerder te zien om te kiezen voor de Linkparty. Ik stuurde Morena een bericht van het type jurk ik had uitgezocht en zij kwam met een aantal suggesties van stofsoorten. Deze stonden namelijk destijds nog niet op de site en zo kon ik toch al gebruik maken van de nieuwste collectie! Deze stof was van ons beiden de eerste keuze! Al heb ik nog een gezellige belafspraak gehad om verder te snuffelen in de winkel en heb ik ook nog leuke andere stofjes gescoord, deze was echt bestemd voor de jurk!

https://www.delappenkraam.nl/popeline-stof-met-afrikaanse-print-met-lila.html

 

Dit is een Afrikaanse print en als je van dit soort stoffen houdt, de keuze is reuze *grinnik.

https://www.delappenkraam.nl/search/afrikaanse/
Wist je trouwens dat De Lappenkraam elke week nieuwe stofjes in haar webshop zet?

 

   

 

Het patroon van Fibremood is vrij basic, maar heeft een mooie taille en zelf was ik direct verliefd op de mouwen! Statement sleeves, heel populair momenteel, maar dit was echt even een andere manier van verwerken. (het rimpelen en “poffen” kennen we nu wel *grinnik)

De mouwen hebben allerlei verschillende mogelijkheden waarbij je hem zo bol kan laten worden als je hem zelf wil. Ik koos ervoor de middelste plooi er bovenop te leggen en onderaan, de plooi naar binnen te leggen. De paar kleine plooitjes aan de onderkant zijn standaard, deze lopen niet geheel door in een lijn naar boven.
Om dit mooi stevig en bol te krijgen is het makkelijk en fijn om ook een stevige stof te hebben, daar was deze stof dus perfect voor! Stevig, maar wel licht gewicht echt perfect voor de zomerdagen.

 

   

 

Op de foto kan je goed zien dat de jurk heel keurig valt maar ook een mooie souplesse heeft. Zelf ben ik wel fan van Poplin, het is natuurlijk een soort katoen, maar veel minder stug en ruw. Tevens kreukelt hij amper, tot niet. (Ideaal dus als je een hekel hebt aan kreukels of strijken)

 

   

 

Een ander mooi detail vind ik de taille, eindelijk weer een jurk met een lichte toch duidelijke taille!! Iets dat ik zelf altijd mooier vindt afkleden. Mocht je minder taille willen dan kan je de figuurnaden natuurlijk smaller maken of helemaal weglaten, maar toevallig paste hij bij mij perfect.

Een voordeel van Fibremood vind ik dat ze ook altijd een tabel hebben van de afgewerkte maten, dus wanneer het kledingstuk klaar is. Hierop baseer ik dan vaak welke maat ik ga maken, omdat ik zelf dus niet van te veel overwijdte houdt. Door deze extra tabel kan je goed inschatten met hoeveel overwijdte rekening is gehouden tijdens het tekenen van een patroon en loop je minder snel tegen het probleem aan dat je een “soepjurk” krijgt, *grinnik.

 

   

 

Hopelijk heb ik jullie middels deze blog weer kunnen inspireren voor het vinden van leuke patronen en gave stoffen! Wil je meer zien, bijvoorbeeld over hoe ik het maak of andere creaties van mij met Lappenkraam stoffen, kijk dan vooral verder op deze site en volg mij op Instagram www.instagram.com/nie_nie_sewing

 

Liefs en tot de volgende!

 

   

Reacties

 1. Morena de Rooij Morena de Rooij

  Yes, we do send to France! But I'm afraid the fabric is out of stock. Kind regards, Morena

 2. Josserand Nathalie Josserand Nathalie

  Hello, I would like to order from, isn’t it possible ?
  I would like 6 meters from afrikaprint with lila lotus flower. Please tell me you would send to France !

 3. Barbara Charlier Barbara Charlier

  Hallo, dit stoffen is niet meer beschikbaar ? Ik woon in Brussel. Bedankt.

 4. Evelyne Martin Evelyne Martin

  Hello, I would like to order from, isn’t it possible ?
  I would like 6 meters from afrikaprint with lila lotus flower And 3 meters from jean flowers. Please tell me you would send to France !

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.