Alweer een lente setje!

  • Geplaatst op
  • Door Nienke Niesink
  • 2
Alweer een lente setje!

Nienke is niet weg te slaan bij de website van De Lappenkraam. Bijna dagelijks kijkt ze of er nieuwe stofjes op de site staan. Wij proberen inderdaad elke dag wat nieuws toe te voegen. Voor dit blog koos ze voor een stoere canvas gecombineerd met een "lieve" broderie. Wij leverden een "gewone" knoop mee maar Nienke koos (terecht!) voor een stoere jeansknoop.

   

 

Zoals ik jullie in mijn eerste blog dit jaar vertelde heb ik mezelf een aantal doelen gesteld zoals, meer zelf tekenen en in setjes werken zodat ik een outfit compleet heb. Om inspiratie op te doen heb ik moodboards gemaakt op Pinterest https://nl.pinterest.com/nieniesewing/_created/

 

Ik zag daar een soort gelijk outfit voorbijkomen en vond dit enorm leuk een stoere versie bermuda door wat grotere plooien en een stuggere stof in combinatie met een leuke top ook iets wat oversized! 

Toevallig hadden we ook net op les een Bermuda leren tekenen en had ik van het vorige broekpatroon van de blog januari (link) al veel meer inzicht gekregen. Dus vond ik het een leuke uitdaging dit te maken.

 

   

 

Op de site van de Lappenkraam, natuurlijk een van de leukste stoffenwinkels *grinnik , ging ik opzoek naar de perfecte stoffen.
Ik wilde dus een wat stuggere stof om een wat stoere look te creëren en koos daarom voor de canvas. https://www.delappenkraam.nl/stoffen/effen-stoffen/canvas/
Ik koos voor een donkergroene versie, tja groen is gewoon mijn kleur. Maar ze hebben echt alle kleuren van de regenboog, blauw, roze, groen, grijs, geel, zwart en nu ook pastel kleuren!! Kijk vooral even de link hierboven, daar zie je alle kleuren voorbijkomen.
Zoals ik beschreef is de stof wel stug en vereist dit naar mijn mening wel strijken, maar juist het robuuste geeft in dit geval de juiste vibe aan het kledingstuk.

 

   

 

Stiekem zal ik vertellen dat ik altijd De Lappenkraam in de gaten houdt en gewoon wekelijks op de pagina A/Z nieuwste stof kijk, dan zie ik altijd wat het nieuwste is dat binnen is gekomen. En daar zag ik de tricot broderie in de nieuwste zomerkleuren tussen!! Gaaf!! Ik ben helemaal fan van broderie, maar had het alleen nog in katoen en hydrofiel gebruikt! Heerlijk voor een shirt gewoon een tricot te kunnen pakken! De oudroze kleur kleurde het mooiste bij groen en mijn gezicht *grinnik. Voor de ander kleuren klik je op deze link https://www.delappenkraam.nl/search/broderie+tricot/ (pastel kleurtjes)

 

 

   

 

Daar ging de uitdaging van het patroon tekenen! Ik gokte met knippen erop dat het in 1x goed ging, maakte geen proefversie omdat ik dacht hem eventueel 2x uit de stof te kunnen knippen. Maar na het knippen viel het me pas op dat dit niet ging lukken, dus de zenuwen stegen enorm!
Gelukkig is het gelukt! En dat in 1x, dit was natuurlijk een oversized broek dus heel veel kon er op de heupen niet goed gaan en door wat extra naadwaarde te knippen bouwde ik een zekerheid in dat ik hem eventueel in de taille wat kon uitleggen. De stof rekt niet en daarom komt dat best nog wel eens nauw, dit stuggere maakt dat hij dan net wat strakker komt te zitten dan een iets stretchie stof. Maar hier kon ik hem dus eventueel uitleggen.

 

Je wil niet weten hoe blij ik was dat het in 1 keer lukte! Niet alleen vanwege de stof maar ook omdat ik gewoon enorm trots was op het resultaat. Het was precies geworden zoals ik in mijn hoofd had! Echt tof! Ik merk dat die adrenaline en kick zoveel groter is als ik het zelf ontwerp.. Echt leuk.

 

   

 

Ik denk dat dit weleens een herhaald patroon kan worden, niet alleen de korte versie, maar ook een lange versie. Ik heb namelijk nu een basispatroon getekend en overgetrokken zodat je altijd kan aanpassen naar hoe je hem op dat moment wil en niet helemaal opnieuw hoeft te beginnen. Zo heb ik dus een lange pijpen versie ook al klaarliggen voor gebruik!

 

Wanneer ik hem ga herhalen zou dit in linnen of stretch katoen zijn. Stretch katoen omdat dat ook echt gewoon een hele mooie kwaliteit stof is en wat dikker, iets minder stug als canvas. Je ziet hier niet zo de structuur van de stof, maar hij ook tof voor deze broek!

Of een linnen versie om hem lekker luchtig en zomers te houden, misschien dan wel in een lange broek versie.

 

   

 

Bij het shirt heb ik uiteindelijk toch gekozen voor een mouwloze versie omdat ik het leuk vond het omvouwen (van de broekspijp) terug te laten komen in het shirt. Als je dan toch spreekt van een setje *grinnik. Ik vind het altijd wel heel leuk om dit allemaal hetzelfde te houden.
Dit patroon had ik een tijdje terug al getekend maar met te veel overwijdte, dus deed ik het opnieuw. Ik had daar al het effect van dit mouwtje gezien.  

Dit shirtje zat natuurlijk binnen een uurtje in elkaar en dat is dan ook wel lekker als je een heel setje maakt.

 

   

 

Reacties

  1. Marjon Marjon

    Als ik een broek maak van canvas, jeans of andere stevig katoenen stof is de broek na een dag dragen zeker 1 maat te groot geworden. Heb jij dat niet?

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.