Hysterisch leuk gemixte top en een rustige basis.

  • Geplaatst op
  • Door Liesl
  • 4
Hysterisch leuk gemixte top en een rustige basis.

Liesl gaat meteen lós met haar combinaties en creatie voor De Lappenkraam.

   

 

Mijn naam is Marlies Witjes, online ben ik te vinden als @madebyliesl. Als blogger mag ik mij nu ook tot de Lappenkraam blogcrew voegen. Yes!

De kunst van het zelf kleding maken heb ik bij mijn moeder afgekeken. In 2017 bloeide de passie voor naaien verder op toen ik meedeed aan de online Knipster competitie van Knipmode. Nu kan ik niet meer stoppen. Love it!

 

De stofkeuze

Voor deze eerste blog bracht ik een bezoekje aan de offline winkel van De Lappenkraam. Daar liet ik mij inspireren door de stoffen. Een aantal stoffen die online ook al tot me spraken. Het was moeilijk om een keuze te maken. Dus ging ik voor een combinatie van stoffen en maakte een complete look.

   
     
   
     
   

De eerste keus viel op een dikkere jersey stof met kleine bloemenprint, die van een afstandje ook wel wat lijkt op een fijne panterprint. Super mooie kwaliteit en heel makkelijk om mee te werken. Ik denk dat er geen naaiproject is wat je er niet van zou kunnen maken. Van een snoezig baby broekje tot een blazer of een toffe jurk met een twist.

De bloemenprint matcht wat mij betreft fantastisch met deze Tricot Zebraprint. Deze jersey stof is lichter qua gewicht. Meestal als je verschillende stoffen combineert in één kledingstuk is het gebruikelijke om stoffen te kiezen die qua gewicht en rek vergelijkbaar zijn. In dit geval kon het nét. Een ander optie die ook een tijdje op de kniptafel lag was de onderstaand witte jersey met zwarte stip. Qua gewicht een betere match en een superleuke combi voor een bomberjack bijvoorbeeld. Ik zei al, het was moeilijk kiezen.

 

   

 

Met deze uitgesproken combinatie vond ik een rustigere basis nodig. Voor de broek koos ik een Punta di Roma. Heel donker grijs met een krijtstreepje. Zware kwaliteit met een mooie glans en een droom om mee te werken. De stretch in de stof is prettig en behoud goed zijn vorm. De dikte verbloemd eventuele oneffenheden. Zou ook prachtig zijn als matching blazer of een little (almost) black dress.

Ook hier lag er nog een andere optie op de kniptafel. Een Punta di Roma met visgraat motief. Ik vond het contrast met de andere Punta net even mooier en ideaal als een basisstuk om ook ander items uit mijn garderobe mee combineren.

 

   

 

De patronen

Het patroon voor de top is er één uit Knipmode (top 18, maart 2016). Een mooie basis om zelf colorblocking in toe te passen. De hals is afgewerkt met een beleg dat ik verstevigd heb met vlieseline. Net als de schoudernaden, dat was een must voor de zebra stof. Alle naden zijn verder afgewerkt met de lockmachine. De mouw bestaat uit een onder- en een bovenmouw. Omdat we richting de herfst gaan heb ik voor de warmte de ondermouw uit de dikkere jersey gemaakt. Geeft ook nog eens een grappig effect.

 

   

 

De broek met wijd uitlopende pijpen is wederom een Knipmode patroon (broek 16, november 2019). Het patroon is zonder zakken, deze heb ik zelf toegevoegd. Voor de bovenzak gebruikte ik zwarte stretch voering, zodat het niet drie Punta lagen zouden worden. De verhoogde taille en uitlopende pijpen hebben een verlengend effect. Met mijn lengte van 1,65 m is dat zeer welkom. De broek zit goddelijk en gaat een druk najaar tegemoet

Misschien dat ik er nog één maak met de leatherlook Punta di Roma waar Nienke al eerder of blogde. Never done.

 

   

 

Ben je nieuwsgierig naar meer LIESL creaties? Neem dan een kijkje op mijn Instagram.

Reacties

  1. Christine Mellink Christine Mellink

    wat een geweldige combinatie en ik heb nu al spijt dat ik die punta met krijtstreep vanmiddag op de markt niet heb meegenomen!!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »