Joe alias Jonas stays cool ...

 • Geplaatst op
 • Door Jonas van Impe
 • 2
Joe alias Jonas stays cool ...

Jonas was met zijn moeder en grote broer op bezoek in Hilvarenbeek om eens persoonlijk kennis te maken. Hij koos (zonder hulp van mama) hele leuke stofjes uit voor zijn nieuwe projecten.

Het begon allemaal met een uitstap, een uitstap naar Hilvarenbeek. Als ik Hilvarenbeek schrijf denk ik aan de Beekse Bergen, maar daar ging onze uitstap niet over. Ik schreef al een paar keer een blog voor de Lappenkraam, maar samen met mama vroeg ik me af wie achter de Lappenkraam stond. Twee weken geleden was het eindelijk zover, na 2u rijden kwamen we in Hilvarenbeek toe, onze eerste stop was in een leuke pub "'t Schouwke" waar we iets lekkers zijn blijven eten. Daarna werd het allemaal héél spannend

We kwamen toe aan de Lappenkraam! Heel even voelde ik me heel speciaal, Rob deed voor ons de deur open en we werden heel leuk ontvangen. Ik leerde meteen iedereen kennen, Rob, Dhimos, Morena en 2 leuke dames die mee in de winkel staan. In het begin was ik een beetje verlegen, maar dat was snel over. Rob vertelde me waar ik allemaal mocht rondsnuffelen en wat ik zo leuk vond, wij mochten in de loods snuffelen. In de loods had ik grote pret samen met mijn broer. Rob gaf me plakkertjes mee om aan te duiden waar ik leuke stoffen had gevonden, misschien had hij daar achteraf wel spijt van, ik koos een stofje volledig onderaan de pallet. Eerst moest hij alle rollen verleggen vooraleer hij aan mijn stofje kon. Hihi daar hebben ze allemaal enorm om gelachen! 

 

   

 

Ik was vooral op zoek naar een stofje voor als de schoolfotograaf kwam. Want ja zeker wel, ik wil in een eigen creatie kunnen schitteren op mijn foto’s van het 6de leerjaar. Ik koos een heel leuk stofje van Snoopy dat ik in de winkel vond. Snoopy brengt me naar leuke herinneringen van mijn opa die er ondertussen niet meer is. Snoopy was zijn bijnaam. Juist 1 dag voor hij gestorven is heb ik voor de eerste keer samen met mama iets gemaakt, een geldbeugel, mijn eerste probeersel. Ik denk dat hij wel fier zou geweest hebben! Hij zit voor altijd in mijn hart.

 

Toen ik de stof zag wist ik meteen wat het ging worden, een T-shirt en daar zou ik dan mijn blazertje kunnen op dragen en mijn grijze jeans broek mag zeker niet ontbreken. Als ik iets kies, dan weet ik wat het gaat worden en hoe ik het ga dragen. Als ik het niet zie, laat ik het liggen! 

 

   

 

In de Lappenkraam vroegen ze me of ik de patroontjes zelf over teken, dat doe ik niet altijd, soms wel. Meestal heeft mama dat al gedaan. Ik moet gewoon uit de map waar Jonas opstaat mijn patroon in de juiste maat nemen. Mama bewaard de patronen dat ze al getekend heeft heel zorgvuldig, ze heeft een map met ieder zijn naam erop. Ik nam het patroontje van LMV "Isaac". De stofjes knippen doe ik dan weer wel! Voor een T-shirt heb ik mama niet meer nodig, zij doet haar ding en ik naai. Zelfs de halsopening meet ik alleen en het boordje doe ik ook alleen, eens je weet hoe het moet is het allemaal niet zo moeilijk.  Enkel de bedrukking, daar heb ik hulp voor nodig. Niet voor het ontwerp, ik wist wat ik wou en was gemakkelijk te ontwerpen maar wel voor de pers. Voor de pers heb je heel veel macht nodig en kinder-macht is echt niet voldoende, daarvoor had ik mama's macht nodig

 

   

 

Deze keer was ik wel heel zenuwachtig, we kregen ondertussen ook bezoek. Stel je voor dat ik het mis doe en mama er even moet bij halen. Mama overtuigde me dat dat niet zou gebeuren en ik begon er aan. Waar ik zooo schrik voor was gebeurde ook echt. Het bezoek keek echt eventjes over mijn schouders mee, stress, stress, stress… maar ik werd het gewoon en ontspande weer. Ik kon zelf ondertussen mee luisteren naar hun gesprek en af en toe er eens tussen komen. Want een T-shirt naaien is echt niet moeilijk. Panden aan elkaar naaien, doorstikken, mouwen erin, halsboordje en de zoom naaien.

 

OOOOOH en toen was hij af!!!! Zoooooo mooi en stoer.

 

   

 

Nu weet ik zeker dat mijn schoolfoto’s TOP gaan zijn. Ik ben zo blij met het resultaat! En als ik het zo schrijf, breng het mij meteen terug naar Hilvarenbeek. Wat een toffe herinneringen heb ik aan hen! Ik heb niet enkel stoffen gekozen, als 11-jarige speel ik ook nog graag en dat mocht ook van Rob. Toch leuk als je zo in een loods vol stoffen mag spelen.

 

 

   

 

Morena en Rob nog eens bedankt voor deze geweldige dag, wij komen zeker terug! 
Ik kan nu al niet wachten om aan mijn andere creaties te beginnen, want ik vond niet één stofje, maar heel veel mooie stofjes. En wat ik jullie nu al kan verklappen is dat ik binnenkort iets maak wat ik nog nooit heb gemaakt. Eens iets anders dan een T-shirt of sweater. 

 

Lees je graag meer over mij, kom dan eens op mijn instagram of FB-pagina snuffelen, Create By Jonas

Reacties

 1. Dimfi Nederkoorn Dimfi Nederkoorn

  Poh.. wat zal opa trots op je zijn (geweest)
  En wat een enorm cool t-shirt heb je weer gemaakt.

  Ik heb je blog uiteraard weer met veel plezier gelezen, dus mijn dag is weer fijn begonnen.
  Dankjewel

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »