HO-HO-HO ......

  • Geplaatst op
  • Door Jonas van Impe
  • 3
HO-HO-HO ......

Hoewel Kerst dit jaar heel anders wordt dan anders verheugt Jonas zich enorm! Hij heeft zijn complete outfit, inclusief Kerst-sloffen, al klaar en als je heel goed kijkt zie je dat hij zelfs een Kerstbal heeft met zijn naam!

Het is bijna kerst! Ok ja, de Sint moet nog komen en ik denk al aan kerst. Voor de Sint ben ik al wat groot ;) geworden. We krijgen wel nog chocolaatjes, maar cadeautjes worden er niet meer gegeven. Wij kozen vorig jaar om met kerst een groter cadeau te krijgen en ik ben nu al heel benieuwd naar wat we gaan krijgen! Mama kan het haar dan wel niet laten om ons dan toch te verassen met een uitgebreid ontbijt en chocolaatjes. En ze verklapte ons al dat het dit jaar niet anders zou zijn! 

Vroeger vierden wij kerst samen met opa en oma en ging ik op 24 december verkleed als kerstman naar het feest. Elk jaar kocht mama voor mij een nieuw kerstman-pak. Opa is 2 jaar geleden gestorven en alles veranderde. Sindsdien gaan we altijd voor een week naar Nederland en vieren we kerst in Schoorl met ons viertjes. Maar door Corona hebben we nu alles verplaatst naar de zomervakantie. We vieren dit jaar voor het eerst kerst thuis. Mama beloofde ons al dat ze van ons huis een kerstparadijs gaat maken en dat vind ik zooooo leuk! En juist daarom wou ik voor mezelf een kerstpyjama maken.

 

   

 

Ik vertelde mama mijn idee en meteen was ze overtuigd dat dit wel mijn leukste pyjama ooit kon worden. Mijn stof was snel gekozen, kerst doet me denken aan mijn opa, ooh wat had hij er elk jaar zo een plezier in om cadeautjes uit te delen. Ik zag bij de Lappenkraam een kerststofje van Snoopy en wie mijn blog leest weet al dat het mijn opa zijn bijnaampje was, hij hield van het stripfiguur Snoopy. Zo is hij er toch ook een beetje bij met kerst.

 

   

 

Voor het patroon heb ik hetzelfde gebruikt als bij mijn vorige pyjama, deze kan je terugvinden op mijn persoonlijke blog. Het patroon is van Ottobre 6/2015 Sandman. 

Het patroon heeft mama voor mij een beetje aangepast, de lengte van maat 146 is goed maar voor mijn lichaam iets te breed. Vanaf de taille tot mijn enkels is het patroon langs beide kanten versmald met 2cm en ook de kruis heeft ze iets hoger getekend. De drukknoppen heb ik vervangen door een rode metalen rits en een kap mocht zeker niet ontbreken. De kap zou het mooiste van mijn pyjama worden. 

Het begin was gemakkelijk, eerst heb ik alle delen van de pyjama aan elkaar genaaid met de overlock en heb ik de benen en armen voorzien van witte boordstof. Daarvoor was mama niet nodig, ondertussen begon ze aan de voorbereidingen van het avondeten. Die avond kregen wij een hele menu voorgeschoteld. 

 

   

 

Eens mijn pyjama in elkaar zat zonder rits en kap had ik mama nodig. De rits was op zich niet moeilijk maar toch zag ik niet meteen hoe het moest. Eerst moest ik van mama de delen waar de rits zou komen verstevigen met vlieseline. Zo gezegd zo gedaan (smile)! Ik heb dan eerst volledig alleen de rits op de stof gespeld met heeeeeel veeeeeel speldjes. Maar ik maakte een fout :O en gelukkig zag mama het voor ik begon te naaien. Ik spelde het linkse stuk van de rits rechts en omgekeerd. Mama noemde het een snelheidsfoutje! Omdat ik weleens problemen heb met het naaien van een rits naai ik eerst met een grote steek zodat het voor mama gemakkelijker is om los te tornen. Maar dat moest deze keer niet en kon ik daarna met een kleinere steek erover naaien. Dan even doorstikken zodat de stof niet tussen de rits geraakt. Oooh mijn glimlach werd steeds groter, want dit is echt wat ik wil! Waaaw!!!

 

   

 

Eens de rits af was begon ik aan de kap, het leukste van heel mijn creatie. Mijn kap krijgt iets speciaals, kersthaar! Eerst moest ik alle delen van de kap aan elkaar naaien, binnen- en buitenkant. Dit kan ik al.

De kap is het moeilijkste deel, mama wist ook niet meteen hoe eraan te beginnen. Als mijn delen aan elkaar zaten zei mama om eerst aan de binnenkap het kersthaar te naaien. Deze heb ik eerst met de naaimachine gedaan en dan pas met de overlock. Een moeilijk klusje, om de paar cm moest ik terug het haar naar binnen wrijven. Zo de binnenkant  is klaar, maar nu komt het. Hoe gaan we de rest bevestigen? Ik stelde voor om deze gewoon bovenop de kap te naaien, mama vond dit een vreselijk idee (lach). Wat ze dan deed, echt ik kan het heel moeilijk uitleggen, hopelijk begrijpen jullie het. Ze nam de buitenkant van mijn kap en knipte van de bovenkant een stuk af (het zou vervangen worden door het haar). Dan mocht ik de buitenkant van de kap aan de andere kant van het haar spelden en terug naaien. Eerst met de naaimachine en dan met de overlock. Tadaaaa mijn kap is gelukt! Ik kon mijn blijdschap niet meer wegsteken! Vanaf dan was mama niet meer nodig en kon ze lekker verder werken aan het avondeten. 

Het enige wat ik nog moet doen is de kap aan mijn pyjama naaien en klaar is kees :D !!! 

 

   

 

Meteen en echt wel meteen erna trok ik mijn kerstpyjama aan en zo fier dat ik was! Ik liep meteen naar boven waar mijn broer aan het gamen was en toonde hem mijn pyjama. Ook hij vond het heel mooi! Toen papa thuis kwam zag hij mijn pyjama en zag ik een smile op zijn gezicht. Hij zei: Zo een leuke pyjama vindt je niet in de winkels, proficiat Jonas!!! 

Oh ja, deze keer kreeg ik van mama een kleine opmerking. Als ik naai moet ik vanaf nu mijn eigen nest opruimen. Wie kan naaien en rommel maken moet achteraf maar zien dat het weer is zoals het was. Hihi echt geen leuk klusje (schatterlachend), tot vorige keer deed mama dat altijd. Maar ja, ik begrijp het wel!  

Ik kijk nu al zoooo uit naar kerst! Anderen kopen al eens nieuwe schoenen voor hun outfit, mama kocht voor mij nieuwe pantoffels voor mijn kerst-outfit :D ! Laat kerst nu maar komen, ik ben er klaar voor!

 

   

 

Wil je meer van mijn werkjes zien kom dan even naar mijn fb-pagina https://www.facebook.com/CreateByJonasVI/ 

Reacties

  1. Christine Mellink Christine Mellink

    Wat een prachtig pak Jonas! En wat zou je opa trots op je zijn!! Ik wens je alvast een hele fijne kerst, maar eerst nog sinterklaas met lekker veel chocolaatjes

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.