Oh deer, welke Kerstoutfit?

  • Geplaatst op
  • Door Marlies Witjes
  • 3
Oh deer, welke Kerstoutfit?

Made by Liesl.... en daar mag ze ongelooflijk trots op zijn want wát een ongelooflijke job heeft ze hier gedaan om haar Kerst-outfit in elkaar te naaien! Wij van de Lappenkraam zijn onder de indruk...

Ik mag als derde in de rij van enthousiaste Lappenkraam bloggers mijn Kerst outfit met jullie delen. Een outfit die op verschillende manieren te dragen is, goed te matchen met de Punta di Roma broek waarover een eerdere Lappenkraam blog ging en zeker ook na de Kerst een mooie aanvulling voor mijn garderobe.

 

 

De stofkeuze

Met de ruime keuze aan feestelijke stoffen  heb ik van alle bloggers er het langst over gedaan om tot een besluit te komen. Dat gebeurt me dikwijls (hihi).

Door het enthousiasme van Morena voor de stof Holliday  wist ik dat ik die sowieso moest hebben. Mooi voor een jurk, zwierig rok of leuke blouse. Ik koos voor de laatste, maar met wat zou ik het gaan combineren?

 

   

 

Mijn idee was te gaan voor een outfit die zowel chic als comfy zou zijn, net als Christine in haar blog It's gonna be a comfy comfy Christmas  schrijft.

Als ik denk aan comfy, dan denk ik aan lekker warm. Een vest of een lekkere zachte blazer. Daarvoor zocht ik buiten de feestelijke stoffen op de website.

 

   

 

Morena was zo lief om een aantal door mij geselecteerde opties te filmen terwijl ze bij elkaar lagen. En toen wist ik het. Voor een blazer moest het de half wollen Dark old pink worden. De optie die ik had voor een vest  (Zigzag gebreid rood ) bewaar ik voor een volgende blog. Een vest is toch wat minder "kerstig", vind je ook niet?

 

De blouse

De stof voor de blouse is 100% polyester heeft een zwarte ondergrond, een Paisley dessin in diverse tinten waaronder rood, groen en blauw en een heeeel klein glimmertje. Dat maakt hem extra feestelijk en met heel veel te combineren.

De stof heeft de neiging om alle kanten uit te gaan. Zorg er daarom voor dat je het patroon er goed op speld. Gebruik veel spelden. Je kunt eenvoudig gebruik maken van de donkere en lichtere strepen in de stof alsook het lurex draadje wat erin zit om de recht van draad van de patroon delen daaraan evenwijdig te leggen.

Het ‘knippen’ van het stof doe je het beste met een rolmes. Daarmee snijd je makkelijker langs het patroon.

 

   

 

Stik voor het in elkaar zetten van je kledingstuk langs de halsnaad en de armgaten. Dit noem je ‘staystitching’. Daarmee versterk en stabiliseer je de stofranden zodat het patroon deel beter zijn vorm behoud en niet wordt uitgerekt. Dit werd ook zo geadviseerd in het patroon van de blouse (New Look 6107) dat ik gebruikte, maar lijkt me sowieso handig om te doen.

 

   

 

In deze blouse heb ik voor het eerst een knoopsluiting met lusjes gemaakt. Ik dacht vooraf wat een gepriegel, maar het ging prima met deze stof. Ook het maken van de strik sluiting aan de hals was geen probleem. Met het aanzetten heb ik wel heel veel spelden gebruikt.

 

   

 

De blazer

De blazer is eigenlijk een jurk, maar stiekem ook een trenchcoat. Ik hou ervan als een kledingstuk op verschillende manieren te dragen is. Je knippert één keer met je ogen en het is een compleet andere look. Kijk op mijn Instagram  voor een leuke Reels 

 

   

 

Het patroon is die van een Robe Manteau (Knipmode november 2019), wat ook tevens een patroon voor een blazer is. Ik heb de robe/blazer niet gevoerd, omdat dat volgens mij minder comfy zou zijn. Alle naden aan de binnenzijde heb ik afgewerkt met een bias band. Super mooi, maar voeren gaat sneller…

 

   

 

Het maken van de knoopsgaten ging vrij eenvoudig, hoewel… De knopen die ik heb gebruikt zijn te groot voor mijn knoopsgat voetje, dus werd het knoopsgaten maken zonder dit voetje. Nog iets dat ik voor het eerst heb gedaan. Normaliter zou ik vuldraad gebruiken in het voetje om het knoopsgat mooi stevig te maken. Het vuldraad gebruikte ik nu als leidraad voor de grote knoopsgaten. Eerst een paar proefrondjes en toen durfde ik het aan.

 

 

De blazer was zo eigenlijk klaar, maar het idee om er ook een trenchcoat van te maken liet me niet los dus maakte ik een los deel dat over de blazer gedragen kan worden. Dit heb ik wel gevoerd en met de epauletten op de schouders, de knopen en de toevoeging van een brede riem is het een toffe trenchcoat geworden.

 

 

 

 

Oh, deer. Nu moet ik kiezen uit drie toffe combi’s. Welke van deze drie zegt voor jou het meest Kerst?

 

   

 

 

Reacties

  1. Petra Petra

    Wij hebben dit jaar toch 3 kerstdagen dus ik zou voor alle 3 gaan. Leuke combinaties en mooi gemaakt.

  2. Christine Mellink Christine Mellink

    Wow Marlies, wat prachtig!! En zoveel prachtige details!! Ik denk dat de robe manteau het mooist is voor de kerst. Maar alle drie de outfits zijn prachtig!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »